Повернутися до звичайного режиму

Розпис по тканині (техніка «Фунтик»)

В Копачівській ЗОШ пройшов майстер-клас з роспису в техніці "Фунтик"
Унікальна техніка, яка нагадує вишивку гладдю на тканині.
/Files/images/mCAiOm-gzPg.jpg
«Розпис в техніці «фунтик» ніби імітує вишивку гладдю: так само, як ниточка до ниточки кладеться у вишиванні, так штрих до штриха кладеться під час розпису, – кажуть у Музеї декоративного мистецтва. – Оволодіти «фунтиком» – цим мистецтвом розпису тканини та одягу – можна набагато швидше і легше, ніж вишивкою чи технікою батика. Людині зовсім не обов’язково бути художником, щоб розписати одяг, чи нанести орнамент на шарф, чи намалювати картину».
Сам фунтик – це невеликий пакетик з фарбою, створеною для розпису тканини. На початку роботи майстер має зробити певну кількість фунтиків – стільки, скільки кольорів знадобиться в роботі. Для зображення квітки або листя знадобиться по кілька фунтиків різних відтінків, щоб показати всю глибину кольору. Крім того, кольори можна змішувати прямо на тканині.
Як доглядати за фунтиком? Вироби, розписані у цій техніці, можна прати в машинці! Щоправда, лише у делікатному режимі. Проте найкраще – все ж ручне прання.
Що можна розписувати фунтиком? Найпопулярніший матеріал для цього розпису – тканина, проте можна брати й дерево, скло, шкіру чи каміння.
Кiлькiсть переглядiв: 525

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.