Повернутися до звичайного режиму

Звернення голови Київської обласної державної адміністрації Присяжнюка Анатолія Йосиповича

Звернення голови Київської обласної державної адміністрації Присяжнюка Анатолія Йосиповича

Дорогі земляки, шановні гості столиці та Київщини!

Як голова Київської облдержадміністрації, як громадянин великої держави Україна, з багаторічним життєвим досвідом, звертаюся до усіх учасників Євромайдану щодо толерантності та витримки під час проведення демонстрацій у Києві.

Я поважаю право кожного на проведення мирних зібрань, гарантованих Конституцією України. Водночас засуджую ескалацію свавілля і насильства під час проведення самої акції протесту в Києві, у тому числі застосування сили правоохоронцями та побиття журналістів.

Сьогодні до мене звертаються сотні матерів з тривогою за здоров’я своїх дітей, які перебувають на майдані. І я, як батько, як кадровий офіцер розділяю їхню тривогу, бо обурений непрофесійністю керівників, які штовхнули спецпідрозділ на такі дії.

Президент України дав свою оцінку подіям, які відбулися на Майдані в ніч з 29 на 30 листопада і вже доручив генеральній прокуратурі здійснити перевірку усіх обставин.

Разом з тим події, що відбулися 1 грудня біля Адміністрації Президента України, КМДА, Будинку профспілок є такими, що заслуговують засудження та застосування до їх ініціаторів відповідних законодавством санкцій.

Вважаю методи політичних сил щодо ескалації ситуації неприпустимими.

Водночас я розумію, що в оцінці цих фактів не можна обмежитися лише констатацією порушень прав і свобод громадян. Тому я пропоную створити робочу групу за участі представників громадськості, народних депутатів, влади, незалежних журналістів, для вгамування пристрастей та прийняття виваженого правильного рішення. Силові методи вирішення цих питань є не раціональними.

Київщина сьогодні пройшла нелегкий шлях: від політичного протистояння та економічного занепаду до конструктивної співпраці з місцевими політичними силами, громадськими об’єднаннями та є лідером в соціально-економічному розвитку. Тому я, як ніхто інший розумію, що діалог та консенсус у прийнятті рішення є єдиним шляхом до розвитку держави.

Голова Київської обласної

державної адміністрації Анатолій Присяжнюк

Кiлькiсть переглядiв: 156

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.